İş

22 milyar dolarlık araç pazara çıkıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde “Ele geçirilen mülklerin kayyumların elinde çürümesini önleyecek uygulamaya 1 Kasım’dan itibaren başlıyoruz.”Açıklamanın ardından 1,5 milyon aracın otoparklarda beklediği öğrenildi.

Tüm Kayyum İşletmeciler Federasyonu Başkan Vekili ve Kayseri Kayyum Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Ethem Gülşan, hacizleri kaldırılan ancak halen kayyım otoparklarında bekleyen araçların satışına ilişkin, “21-22 milyar dolarlık aracın pazara dönmesi çok faydalı olacak.”söz konusu.

BAKAN TUNÇ’TAN GÜVENLİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde “Ele geçirilen mülklerin kayyumların elinde çürümesini önleyecek uygulamaya 1 Kasım’dan itibaren başlıyoruz.”Açıklamayı yaptı. “Mütevelli heyetinin elinde bulunan ve icra hukuku kapsamında yasal olarak saklanması gerekmeyen ipotekli malların tasfiyesine, tarafların menfaatlerini ve kamu yararını dikkate alarak karar verdik.”Bakan Tunç’un bu açıklamasıyla otoparklarda çürüyen 1,5 milyona yakın aracın satışının önü açıldı.

BU ARABALAR NE OLACAK?

Bu gelişmenin ekonomik açıdan gurur verici olduğunu belirten Tüm Kayyum İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Kayyum Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Ethem Gülşan, şunları söyledi: “Bir yıldan fazla bir süredir ‘Bu arabalara ne olacak?’ Arabaların akıbetiyle ilgili bir röportaj yaptık.Kayseri’de başlayan ekonomik değirmene su taşıma çalışması Türkiye’de ses getirdi.Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı. Kayseri Milletvekilimiz Şaban Çopuroğlu ile yaptığı görüşmelerin ardından esnafımız ve ülke ekonomimiz adına gerçekten gurur duyulacak bir çalışma gerçekleşti.”söz konusu.

10 GÜN İZİN VERİLECEK

Gülşan, Türkiye genelinde otoparklarda 1,5 milyona yakın aracın beklediğini belirtti. “1 Kasım’dan itibaren 10 günlük ihbar süresi olacak. Rehin sahibi, borçlu ve alacaklıya 10’ar günlük ödemesiz süre verilecek. Bildirim süresi Aralık ayının başından itibaren başlıyor. Tasfiyeler tamamen 2018 yılının başında başlıyor. Tasfiye dışında maliyeye, SGK’ya, Milli Emlak Kurumu’na 10 gün ek süre verilecek.İçişleri Bakanlığı’ndan duran arabalarımız var.Yani 6 kurumu koruyoruz.Bu ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

22 MİLYAR ARAÇ PİYASAYA DÖNECEK

Başlaması bile milletin beklentilerini artırdı. Bu kadar çok otomobilin gelmesiyle ikinci el pazarı daralacak. Buraya park edilen arabanın park görevlisine hiçbir faydası yok. Kayseri’de; Türkiye’nin lokomotifi oldu. Bu işe el koyan, düşünen herkesten Allah razı olsun. Bu ülke ekonomisi için. 21-22 milyar dolar değerindeki araçların pazara dönmesi çok faydalı olacak. Her arabanın mutlaka bir sahibi vardır. “Sahibi yok, sadece hurdacı var” dedi.

Kayyum otoparklarına park edilen tüm araçların hazineye borcu olduğunu belirten Gülşan, “Hazineden bir talebim var. Adalet Bakanlığı elektronik satış yapıyor. Buraya park edilen tüm araçların hazineye borcu var. Elektronik satış süreçlerinin bir an önce kurulması ve Adalet Bakanlığı ile koordineli olarak, üstelik bir uzman eşliğinde çalışması gerekiyor.” “Buraya gelin, değeri belirleyin. Aksi takdirde rakamlar kötüye gider.”Şeklinde konuştu.

Bakanlık arabaları satışa çıkardı! Bugün son gün
Ticaret Bakanlığı, gümrüklerde ele geçirilen araçların ekonomiye kazandırılması amacıyla e-ihale sistemi üzerinden satışa sunmaya devam ediyor. Bakanlık satışa sunduğu araçların yeni listesini yayınladı.

GALERİYE GİT

beylikduzuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu